Stand van zaken

De gezamenlijke ambitie is volledig zero emissie doelgroepenvervoer vanaf 2025. Maar waar staan we nu? Hoeveel zero emissie voertuigen rijden er al rond die doelgroepen vervoeren? En hoe we weten we straks of we de ambitie gehaald hebben?


Monitoring

Monitoring is een belangrijk onderdeel van het actieplan. Daarin houden we bij wat gemeenten vragen in hun aanbestedingen, wat vervoerders aanbieden en met welke voertuigen er gereden wordt. Er is in mei 2020 een eerste monitor uitgevoerd, deze is te vinden op de website van GNMI.

Natuur en milieu

Voor de duurzaamheid van de aanbestedingen houden we de jaarlijkse benchmarks van Natuur & Milieu in de gaten. Er is op dit moment geen overzicht van wat vervoerders daarop aanbieden en welke voertuigen er rondrijden. We zijn bezig met het uitwerken hoe we dit kunnen monitoren, zodat we een goed antwoord kunnen geven op de vraag ‘waar staan we?’

Doe mee!

Met het akkoord en covenant versnellen we de transitie naar zero emissie doelgroepenvervoer en dragen we bij aan de klimaatdoelstellingen en een betere luchtkwaliteit.

Meld je aan

Zero Emissie Doelgroepenvervoer

Created by Bullit Digital